3 tips for nettbutikker som ønsker å ta i bruk influencer markedsføring

Grunnet pandemien som har styrt verden en stund har netthandelen økt betraktelig siste året. Det kan nå forventes at målet for mange markedsføringskampanjer med influencere fremover vil være å øke trafikk til nettbutikker og øke netthandelen.

Hvordan kan man gjøre dette på en god måte? Her er våre 3 tips for suksessfulle kampanjer!

Tips 1:  Vær strategisk når du planlegger kampanjene dine

Før du setter opp din influencer kampanje bør du ha et klart formål i tankene. Videre, er det vikitig at du påpeker dette formålet i kampanjebriefen. Slik vil influenceren være bevisst på hvordan de skal vinkle innholdet for å fram det du ønsker til deres følgere på best mulig måte.

I kampanjer for nettbutikker blir målet ofte å informere folk om salg, spesialpriser eller det generelle produktutvalget som i utgangspunktet dreiers seg om å øke trafikk og salg på nettsiden.

En annen ting som bør defineres før du oppretter en kampanje, er målgruppen for kampanjen. Jo bedre et merke er til å definere sin målgruppe, jo mer sannsynlig er det at de finner de riktige influencerne til kampanjen. I tillegg vil det også være lettere å formulere et budskap som vil i større grad appellere til den spesifikke kundegruppen.

En strategi vi ofte foreslår til våre kunder er å kjøre både innlegg og flere historier med hver influencer som deltar i kampanjen for bedre effekt og inngå et lengre samarbeid med influencere som har gjort en god jobb tidligere. For det første er langsiktig samarbeid mer pålitelig. For det andre trenger de fleste forbrukere flere kontaktpunkter for å ta en kjøpsbeslutning. Derfor har samarbeid som inneholder mer innhold ofte størst påvirkningskraft og øker salget mest.

Tips 2: Velg riktig belønning for influencere

For å få attraktive søkere på kampanjen og oppnå gode kampanjeresultater er riktig belønning for influencere helt avgjørende. Om belønningen er god nok baseres på flere ulike faktorer; verdi på produktet, hva produktet er, hvilken type influecere man ønsker å samarbeide med og lengden på samarbeidet. De vanligste belønningsformene er: produktbelønning, gavekort og pengebelønning.

a) Produktbelønning og gavekort

Den mest kostnadseffektive for bedriften er alltid å tilby produkter/tjenester og gavekort til influencere som betaling for samarbeidet. Dette blir ofte benyttet av bedrifter som ønsker å satse på influencer markedsføring, men har et lavt kampanjebudsjett. En slik belønningsløsning fungerer best dersom en jobber med produkter av høyere verdi, influencere med et lavere følgertall eller influencere som også er dine lojale kunder.

Hvis produktet eller tjenesten din er av lavere verdi og det eneste influenceren vi få som belønning, kan du imidlertid ikke forvente å få mange søknader fra profiler med et større publikum – med mindre de virkelig elsker det du tilbyr og er det vil kaller for «en superfan». For å gjøre kampanjen mer ettertraktet og få bedre søkere vil det derfor lønne seg å også tilby pengeblønning eller provisjon for salget de genererer.

Istedenfor en bestemt produktpakke kan man også gi gavekort til nettbutikken på et bestemt sum som influenceren selv kan bruke til å bestille produkter etter eget valg. Dette fungerer også bra hvis kampanjens fokus ikke er på én bestemt produktgruppe, men på butikken eller merkevaren som en helhet.

b) Pengebelønning

Gaver og produkter er gøy, men pengebelønning er det de fleste influencere blir begeistret for. Mange ønsker å leve av å lage innhold og gjøre dette til en heltidsjobb og da er de avhengig av pengebelønning fra samarbeid som inntektskilde.

Når du setter opp en kampanje på Promoty med pengebelønning, vil influencere kunne søke med et pengesum de ønsker å motta for samarbeidet. En kan også tilby provisjonbasert samarbeid.

👉🏼 Les mer: Hvor mye skal en influencer få betalt for et samarbeid? 

3. Mål resultater og optimaliser strategien

I tillegg til den generelle lønnsomheten av kampanjen, måling av resultatene kan hjelpe deg å bestemme hvilke influencere du bør fortsette å jobbe med. Du kan se på det som optimalisering av annonsene 🙂

På Promoty kan du se et oversiktsbilde av hvordan hele kampanjen har fungert av rekkevidde, likerklikk, kommentarer, lagringer og generell engasjementsrate på all innhold som ble lagt ut. Du kan også kikke på hvordan de individuelle influencere bidro til å spre ordet om ditt merke. Likevel vil du ikke kunne vite helt sikkert om influencer kampanjen har bidratt til å øke salget før du har tatt i bruk UTM-tagger eller personlige rabattkoder.

Bruk av UTM-tagger og personlige rabattkoder

UTM-tagger er en måte å spore trafikk til din nettside på. Dette hjelper deg å se resultatene for hver kampanje, kanal og medium i Google Analytics. I sammenheng med influencermarkedsføring betyr dette at hvis hver influencer får en personlig URL til din nettside, vil du vite nøyaktig hvor mange nettstedbesøk den enkelte influenceren bidro til og hvor lønnsomt hvert samarbeid var.

Influencere kan legge til disse lenkene på profilen sin og deretter referere til det i bildeteksten. I tillegg, ved hjelp av den nye lenke-funksjonen på Instagram kan nå alle brukere legge til lenke i sine historier – noe som før kun var tilgjengelig for profiler med over 10 000 følgere.

Alternativt kan du gi hver influencer en personlig kampanjekode. I dette tilfellet ser du ikke antallet og kvaliteten på besøkene på nettstedet, men du vil kunne vite et nøyaktig antall kjøp som er gjort ved hjelp av kampanjekoden og det totale salgsbeløpet.

 

👉🏼 Les mer: Hvordan måle influencer markedsføring (ROI)?

Fikk du bedre oversikt over hvordan du kan komme i gang med influencer markedsføring for din butikk? Hvis du har spørsmål om Promoty eller ønsker å diskutere kampanjeideer, kan du sende en mail til [email protected] eller booke et digitalt møte direkte via knappen nedenfor.

Relaterte innlegg