Bruk influencere til å vokse på Instagram

Å vokse et publikum på Instagram organisk er en langsom prosess. Det krever tid, kunnskap og masse tålmodighet. Det er grunnen til at mange merker velger å jobbe med influencere for å fremskynde prosessen. Her er noen tips om hvordan du bruker influencer markedsføring for å vokse på Instagram 

Vent, hvorfor skal jeg bruke influencere for å vokse på Instagram?

Instagram følgere er fellesskapet til merkevaren din. De er menneskene som ønsker å bli informert og oppdatert om merkevaren din. Med tanke på det ønsker du sannsynligvis å utvide fellesskapet ditt og nå ut til flere mennesker. En måte du kan gjøre dette på er gjennom flott innhold.

Influencer markedsføring er et fantastisk verktøy for å bygge bevissthet og interesse for merkevaren din – og når folk blir interessert, begynner de ofte å følge merkevaren på Instagram.

*Vi bruker ordet «merke» her – men vi referer ikke bare til selskaper. Influencer markedsføring kan også være en effektiv måte å utvide din personlige Instagram-konto på!

1. Jobb med influencere som allerede elsker merkevaren din

Hos Promoty er vi overbevist om at i stedet for å kjøpe shoutouts fra blindt valgte influencere, bør merkevarer finne influencerne som oppriktig liker produktene eller tjenestene deres. Siden anbefalingene fra disse influencerne er oppriktige, føles samarbeid så mye mer autentisk og gir merkbart bedre resultater.

Hvordan finne de riktige influencerne for merkevaren din?

Se først blant kundene og følgerne dine – er det noen du kan jobbe med? Det er folk som allerede følger deg og ser verdien av innholdet ditt, slik at de også kan formidle det til følgerne sine.

Det andre alternativet vil være å bruke en influencer markedsføringsplattform som Promoty hvor du kan sette opp kampanjer og få influencere til å søke på kampanjen din. På denne måten vil du også finne influencere som virkelig ønsker å dele budskapet ditt!

Les mer om hvordan du finner influencere på sosiale medier.

2. Bruk en tydelig call-to-action

Før du kjører en influencer markedsføringskampanje, må du vite formålet med kampanjen og tydelig kommunisere det til influencere. Hvis målet ditt er å få flere følgere på Instagram, bør din call-to-action være å ta en titt på merkevarens Instagram.

For å gjøre det enklere for følgerne, be influencere om å merke merkevaren din på Instagram. Dette kan gjøres både i innlegg og Stories, slik at det blir enkelt for følgerne deres å gå til merkevarens profil.

En feil å unngå her er å ha flere handlingsfremmende oppfordringer: hvis influenceren leder folk til merkevarens nettsted, oppfordrer dem til å følge merkevaren og sjekke historiene deres på en gang, vil følgerne deres sannsynligvis bli forvirret og ikke gjøre noe. 

3. Gi influencere en gjennomtenkt kampanjebrief

I tillegg til å tydelig angi målet med kampanjen, ville det være greit å gi influencere litt bakgrunnsinformasjon – for eksempel en linje som de kan bruke til å introdusere kontoen din.

For eksempel: «Følg @promoty.no for daglige tips om Instagram-innhold, siste Instagram-oppdateringer og nye samarbeidstilbud på appen deres!»

Sørg imidlertid for å unngå å gi for mye informasjon, høres for salgsfremmende ut eller be influencere om å bruke en copy-paste-tekst. Influencers kjenner publikum best og å si det med egne ord føles mest autentisk.

4. Lag en giveaway sammen

Dette er den mest effektive måten å få flere følgere på i løpet av kort tid: kjør en giveaway på influencerens profil der et krav for å delta er å følge dere på Instagram. 

Selvfølgelig vil ikke alle de nye følgerne fortsette å følge merkevaren etter at giveawayen er over – men generelt sett er giveaways fortsatt et fantastisk verktøy for å nå nye mennesker, bygge merkebevissthet og få nye følgere.

Case-study av mikro influencere: Halva

Da de lanserte en ny produktlinje, jobbet det finske godterimerket Halva med 99 lokale mikro-påvirkere med et mål om å maksimere merkevarens synlighet og få flere følgere til Instagram-sidene deres.

Hver influencer fikk et utvalg produkter for å organisere giveaway. For å delta måtte følgerne deres følge både influenceren og merkevaren – på denne måten fikk begge nye følgere!

Totalt nådde kampanjen 380 000+ mennesker og merket fikk 6852 nye følgere på Instagram – i et lite marked som Finland er disse tallene ganske imponerende! Kampanjebudsjettet var 1014€ som betyr at Halva totalt betalte mindre enn 0,15€ per ny følger.

halva

Hvis du har et dyrere produkt, eller du ikke vil gi mange giveaways, kan du også gjøre en giveaway på merkevarens profil og be influencers om å spre ordet – vi har også hatt den slags kampanjer på Promoty! I dette tilfellet bør handlingsoppfordringen til influencerens innlegg være å «sjekke ut giveawayen på @dinprofil».

5. Bruk Instagram Story samarbeid

Influencere gjør ofte ikke-betalte Stories shoutouts til favorittmerkene, produktene eller influencerne de finner inspirerende. Det betyr at betalte shoutouts i Stories føles mer autentiske også!

I tillegg er samarbeid på Stories, mer interaktive og i motsetning til vanlige innlegg, er det også mulig å legge til lenker. For ikke å nevne at de fleste influencere tar mindre betalt for historiebaserte samarbeid da de vanligvis krever mindre innsats!

På Promoty setter merkevarer noen ganger opp to kampanjer for å få mest mulig ut av markedsføringsbudsjettet: en innlegg-kampanje for mikro influencere og en story-kampanje for større influencere. På denne måten vil de fortsatt få rekkevidde fra kontoer til større influencere, så vel som merkede innlegg som vil forbli på Instagram selv etter 24 timer.

6. Bruk innhold skapt av influencere

Den beste måten å vokse på er å dele regelmessig iøynefallende, inspirerende, innsiktsfullt eller underholdende innhold.

Å lage innhold er en av superkreftene til influencere: Når de gjør det daglig, vet de utmerket godt hva slags innhold som fungerer på Instagram. For ikke å snakke om at det er mye rimeligere enn å organisere en hel fotoseanse selv!

Derfor jobber stadig flere merker med influencere for å få bilder til sosiale medier. Vi har til og med en innholdsbasert kampanjetype der influencere lager visuelle bilder for merkevarer, men ikke legger det ut på profilen deres!

For eksempel kjørte et dansk smykkemerke Zilver Danmark en kampanje på Promoty for å få innhold til sine egne sosiale medier – noe som resulterte i en tydelig merkeidentitet, økning i antall følgere samt engagement rate. Her er før og etter på Instagram-feeden deres! 👇🏼

Visuelle bilder tatt av influencere føles autentiske og lett gjenkjennelige – det er i utgangspunktet brukergenerert innhold med en trendy vri! Det er derfor slike bilder ofte får et bedre engasjement på Instagram og når dermed ut til flere.

Vår Country Manager for Estland, Mirjam-Johanna Loddes, gjennomførte en liten studie der hun analyserte samarbeid mellom seks lokale influencere over en 3-måneders periode.

Totalt var det 43 samarbeid i denne perioden. Overraskende nok brukte bare 50 % av disse merkene det visuelle laget av influenceren også i merkets Instagram-feed. For disse merkene var engasjementet til innleggene med influenceren i dem dobbelt så høyt som deres andre innlegg!

«Fra disse tallene kan du fortelle at merkevarer bør dele innholdet skapt av influenceren på deres egen Instagram,» sa hun.

Derfor er influencer marketing et fantastisk verktøy for Instagram-vekst: i tillegg til å nå influencers publikum, øke merkevarebevisstheten og få nye følgere, kan du også få fantastiske bilder som hjelper kontoen din til å vokse enda raskere!

Hvis du ønsker å kjøre en influencer markedsføringskampanje, fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med deg snart!

Relaterte innlegg