Hvordan ta Instagram bilder som influencer

For influencere er innhold helt essensielt og bilder er en viktig del av det. Influencer Henriette Sandøy Kjenes, som står bak Instagram kontoen @henriettes.hjem, deler sine tips når det kommer til Instagram bilder som imponerer. Hun har klart å bygge en Instagram profil som skiller seg ut fra mengden gjennom vakkert innhold av høy kvalitet.

Kan du fortelle litt om deg selv, kanskje en ting dine følgere ikke vet om så vi kan overraske dem litt?

Mitt fulle navn er Henriette Sandøy Kjenes. Jeg er gift med Adrian, og vi har en pus som heter Vilma. Jeg kommer fra Øygarden som ligger litt utenfor Bergen, blir 30 år i juni, og jobber som prosjektingeniør i et totalentreprenør firma.

Elsker å være kreativ på fritiden, og er veldig glad i interiør og fotografering.

En ting om meg som kanskje ikke følgerne mine vet, er at sang og musikk også er, og har vært, en stor del av livet mitt. 

Hvis du skal beskrive deg selv med 5 ord hva ville de 5 ordene vært?

Stabil, kreativ, snill, en smule distré og perfeksjonist.

Når det kommer til innhold, hvor henter du inspirasjon fra?

Jeg henter mye inspirasjon fra andre kontoer jeg følger på Instagram. Jeg synes det er veldig fint at man kan inspirere hverandre.

Hvis jeg har noe jeg har laget, eller noe annet jeg vil dele, kan jeg ofte bli inspirert av å bla gjennom andre sine Stories eller Reels, og få inspirasjon til hvordan jeg skal dele innholdet jeg har laget. Dermed blir jeg både inspirert til hva jeg kan lage innhold om, og hvordan jeg skal dele innholdet. 

Du har noen helt nydelige bilder, har du noen råd for hvordan man kan ta bilder som imponerer?

Så hyggelig, tusen takk!!

For meg er et kamera og en linse med mulighet for uskarp bakgrunn viktig. Det å holde for eksempel strå eller blomster delvis rett fremfor kameraet kan gi en fin dybdeeffekt og gjøre bildene mer spennende.

Jeg prøver også alltid å passe på at de vertikale linjene i bildene er mest mulig loddrette.

Har du noen tips til redigering eller apper relatert til bilder/innhold? 

Det å bestemme seg for et preset/filter som man bruker på alle bildene (med noen justeringer for hvert bilde siden lyset varierer), er et godt tips for å få en helhetlig feed.

Jeg bruker Lightroom, hvor jeg har laget et par egne presets som jeg bruker på alle bildene mine. Youtube har mange tutorials hvor man kan lære å lage gratis presets, som gir et bra utgangspunkt for å lage egne som passer til de bildene man tar selv.

Til Stories bruker jeg ofte Unfold og Canva, og til reels bruker jeg mest VN-appen.

Vil du tjene penger på å skape innhold? Les mer her for å komme i gang.

Relaterte innlegg