Instagram markedsføring : 11 praktiske tips!

Det er ikke en nyhet at Instagram markedsføring er blitt et viktig tema de siste årene. Instagram er også en viktig kanal for Promoty og vi bruker Instagram som verktøy på daglig basis. Basert på vår erfaring har vi samlet 11 praktiske tips om Instagram markedsføring.👇🏼

1. Tenk på hvordan algoritmen fungerer

Det viktigste kriteriet som avgjør om en bestemt Instagram bruker ser innholdet ditt er ditt forhold med brukeren: hvor mye dere har likt, kommentert og lagret hverandres tidligere innlegg, svart på Stories eller chattet i direktemeldinger. Derfor er det viktig å engasjere følgerne dine så mye som mulig. Still spørsmål og oppmuntre dem til å svare på dine Stories osv.

Rekkevidden til et bestemt innlegg, Stories eller Reels påvirkes av deres generelle popularitet: jo flere følgere interagerer med innholdet ditt (liker, kommenterer, lagrer, deling), jo flere brukere vil Instagram vise det til.

Som de fleste sosiale medieplattformer er det også viktig å huske på at plattformen fremhever innhold som øker brukernes skjermtid. Det betyr at enhver aktivitet som oppmuntrer folk til å se på innholdet ditt over lengre tid, vil resultere i høyere rekkevidde. Så å øke brukernes skjermtid er et prinsipp du definitivt bør huske på når du lager Instagram innhold!

2. Engasjer deg med andre brukere

Praktisk sett er det to regler for å vokse på Instagram: lag konsekvent godt innhold og vær sosial.

Å kommunisere med følgerne dine bidrar ikke bare til at du når flere mennesker, men det er også avgjørende å bygge fellesskapet ditt og styrke relasjonene til følgerne dine – dette er sannsynligvis en av hovedgrunnene til at du driver med Instagram-markedsføring som merkevare!

Ikke glem å like, kommentere eller til og med dele andres innlegg hvis det er relevant for kontoen din. Når du er sosial bygger du relasjoner og når nye brukere.

3. Legg til en bio del 

Bio er vanligvis det første som fanger seerens oppmerksomhet når de lander på profilen din. Bruk de få tegnene du har til rådighet for å formidle hva kontoen din fokuserer på. Når du leser introduksjonen, bør det umiddelbart være klart hva merket handler om, hva slags innhold som finnes på profilen og hvorfor noen bør følge deg.

Du kan også legge til en nettside, butikkadresse eller andre viktige lenker til profilen din. For å få så mange lenkeklikk som mulig, bør du også legge til en tydelig CTA: for eksempel «Last ned appen», «Gå til e-butikken vår», «Last ned vår gratis e-bok», «Se videoen», etc.

Tips! Bruk et nøkkelord etter navnet ditt som beskriver merkevaren din. På denne måten vil du komme ut i Instagram-søket når noen leter etter det søkeordet.

4. Del brukergenerert innhold

En person som allerede bruker produktet ditt er et levende bevis på at det virkelig fungerer. Når du deler denne typen bilder på sosiale medier, bygger det troverdighet i seernes øyne. 👀

Derfor er det også verdt å dele bilder laget av influencere – bildene deres er ofte av høy kvalitet og fanger oppmerksomheten på sosiale medier bedre enn visuelle bilder laget av såkalte vanlige brukere! Dessverre har vi sett at merker ofte ikke deler bilder lagt ut av innholdsskapere på deres egne kanaler.

 

Hvordan få brukergenerert innhold?

Det første steget er å legge merke til innholdet kundene dine allerede har delt ved å svare med et hjerte eller en kort kommentar. Ved å dele deres publiserte innhold på kontoen din, indikerer du at det har betydning for merkevaren. Dette vil oppmuntre andre brukere til å legge ut bilder som også nevner merkevaren din. 

Du kan også tenke på hvordan du kan få kundene dine til å dele merkevaren din på sosiale medier mer. Hvis du har en nettbutikk og noen bestiller, kan du inkludere et brev i pakken som oppfordrer kunden til å dele produktet på Instagram hvis de liker det. I dette tilfellet er det også verdt å nevne merkets Instagram-konto og hashtaggen din.

Det er selvfølgelig også verdt å holde øye med merkeomtaler, innlegg merket med merkevarens hashtag (vi anbefaler å følge den hashtaggen slik at du kan se de nye innleggene rett når de går live), og bilder hvor merkevarens konto er tagget på .

Tips : Følg med på bilder du blir tagget i. 

5. Lag en inspirerende feed

Et attraktivt førsteinntrykk er en av de viktigste faktorene – det avgjør om brukeren i det hele tatt ønsker å bli bedre kjent med innholdet ditt og vil følge deg videre.  

For en estetisk feed anbefales det å bruke bilder i lignende toner eller å bruke et lignende filter på bildene dine. Utvilsomt er kvaliteten på bildene også viktig ettersom de skaper troverdighet – det viser at du er dedikert til å levere innhold av høy kvalitet til følgerne dine ved å ikke bruke uskarpe bilder.

For å holde feeden din så estetisk som mulig, kan det være en god idé å bruke en postplanleggingsapp. Der kan du se hvordan feeden din vil se ut før du i det hele tatt publiserer. På denne måten kan du planlegge innleggene dine deretter.

Vi har laget en liste med noen av våre favorittmarkedsføringsverktøy på Instagram på slutten av denne artikkelen!

 

6. Snakk om mer enn bare salg 

Hvis du kun deler informasjon om dine produkter eller tjenester, kan innholdet føles kjedelig og lite inspirerende. Prøv å være så allsidig som mulig når du driver med Instagram markedsføring: del nyttige tips, vis litt humor og del en kombinasjon av innhold. 

Det er definitivt verdt å eksperimentere med forskjellig innhold og formater på Instagram – dette er den eneste måten å finne ut hva som fungerer best for akkurat din målgruppe! 

 

7. Skriv engasjerende captions 

7.1. Unngå formell kommunikasjonsstil

Skriv tekstene dine på en måte at leseren faktisk føler at du prøver å kommunisere med dem. Ofte, når man gjør Instagram markedsføring for en merkevare, har kommunikasjonsstilen automatisk en tendens til å bli litt offisiell – men det er fortsatt en person bak hvert selskap og det er viktig å vise.

7.2. Start med en gjennomtenkt setning 

Det første setningen i bildeteksten er utrolig viktig ettersom den er den første setningen folk ser. Derfor er det viktig at den fanger oppmerksomhet slik at folk har lyst til å lese videre. 

7.3. Bruk linjeavstand

Hvis du skriver bildeteksten på én linje uten mellomrom, vil teksten være vanskelig å lese – så sjansen for at noen leser den i det hele tatt er ganske liten. Å dele teksten inn i flere avsnitt gjør det mye lettere for folk å lese! 

7.4. Ikke ta med lenker i bildetekster

Instagram har ikke gjort det mulig å legge til klikkbare lenker til bildetekster ennå – så det er ganske meningsløst å gjøre det. Hvis du vil henvise følgere til en side, legg til den aktuelle lenken til bio´en din. Det er også mulig å legge til lenker på Stories. 

 

8. Vær aktiv på Instagram Stories

Instagram Stories er et flott sted å engasjere følgerne dine: be om deres mening, få dem til å stemme på noe, lag en liten quiz osv.

Ikke bare hjelper det å bygge et bedre forhold til følgerne dine og styrke fellesskapet ditt, men Instagram-algoritmen elsker det også. Når brukere samhandler med innholdet ditt, viser det Instagram at innholdet ditt er verdifullt – og det vil bli vist til flere!

9. Lag Instagram Reels

Hvis du vil nå nye mennesker, er Instagram Reels definitivt verdt å vurdere: de er mye mer populære enn Stories og vanlige innlegg! 👇🏼

10. Vær konsekvent

Å være konsekvent er spesielt viktig hvis målet ditt er å øke publikummet ditt. Dette betyr å sette noen mål for deg selv: for eksempel publisere 3 innlegg og 1 Reel i uken, pluss et par Stories hver dag.

For å unngå å gå tom for ideer om hva du skal legge ut denne uken, planlegg innleggene dine en uke eller to fremover. Du kan bruke en Instagram-planleggingsapp for å gjøre det.

 

11. Gratis verktøy for Instagram markedsføring

Her er teamets anbefalinger for verktøy som gjør Instagram markedsføring litt enklere:

Video redigering: InShot
Bilderedigering : Lightroom
Bilde presets: Promoty Lightroom presets
Grafisk design: Canva
Story collages: Unfold
Planlegging: Feed Preview
Reposting bilde/video: Inflact

BONUS: samarbeid med influencere for å støtte Instagram markedsføringen din

Hvis du ønsker å støtte Instagram-markedsføringen din med influencer-samarbeid, kan det være lurt å vurdere kampanje! Med vår hjelp kan du finne de riktige innholdsskaperne for merkevaren din: vi tilbyr en plattform der du raskt og enkelt kan administrere alle dine samarbeid, kampanjer, deres resultater og utbetalinger – alt på ett sted!

👉🏼 Les mer om Promoty for markedsførere her 

1 + 3 =

Relaterte innlegg