Din guide til å finne svenske influencere

Å finne influencere fra et annet land, for eksempel svenske influencere, kan være litt av en utfordring. Heldigvis finnes det verktøy som kan hjelpe deg med å finne de rette influencerne raskt og enkelt. Her er guiden din for å finne svenske influencere som passer din merkevare! 📝 

1. Finn svenske influencere manuelt på Instagram

Det er tre måter å finne influencere på: manuelt på Instagram, fra kundebasen din eller ved å bruke en influencer-markedsføringsplattform. Når det gjelder det første alternativet, kan influencere søkes etter relevante hashtags, lokasjon eller lignende profiler.

a) Relevante hashtags

Du kan finne potensielle influencere ved å bruke hashtags: sørg for å bruke relevante hashtags både på engelsk og lokale. Her er noen hashtag ideer for å finne lokale influencere, hvor Sverige brukes som eksempel.

▸ #swedishinfluencer og #svenskinfluencer
▸ hashtags som inneholder byer, som #stockholminfluencer
▸ navn på landet, som #sweden, #svensk og #swenska
▸ lokale ord for #reklame og #samarbeid

b) Lokasjon📍

Når influencere publiserer på Instagram, legger de fleste også til lokasjonen for å få en høyere rekkevidde. Derfor er det smart å søke etter forskjellige steder i landet du ønsker å finne influencere fra.

Hvis du leter etter svenske influencere, vil det være smart å søke på svenske byer med minst 100 000 innbyggere: Stockholm, Gøteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping og Helsingborg.

c) Lignende profiler 

Når du har funnet en influencer du vil jobbe med, kan du enkelt sjekke profiler som ligner på deres. For å gjøre det, klikk på den lille 🔽-knappen ved siden av «Melding»-knappen på profilen deres (mobil) eller den lille pilknappen ved siden av «Følg» (dashboard)

 

Lignende profiler for @angelicablick

2. Finn svenske influencere på Promoty

Siden det er kan bli tidkrevende å finne influencere manuelt, anbefaler vi å bruke en influencer markedsføringsplattform.

For eksempel, Promoty er en plattform som gjør det mye enklere å finne influencere. Du kan bruke vårt Discovery verktøy for å finne influencere eller sette opp en influencer kampanje der interesserte influencere søker om å jobbe med merkevaren din. La oss se gjennom begge alternativene!

a) Bruk Promoty Influencer Discovery

Promoty Influencer Discovery gir deg tilgang til en global database av Instagram influencere. Ved å bruke filtre kan du finne akkurat de riktige influencerne for ditt merke.

Hvis du søker etter lokale influencere, kan du angi influencerens ønskede lokasjon. I tillegg, kan du også begrense søket etter influencerens følgere, alder, interesser og andre kriterier.

Hvis du søker etter influencere med et lokalt publikum, kan du filtrere vår globale database etter influencerens publikum. På denne måten finner du profiler som følger målgruppen din.

For hver influencer kan du også se deres Instagram-, TikTok, YouTube-statistikk, publikumsdemografi, troverdighet, bemerkelsesverdige følgere, lignende profiler og mange flere.

MrBeast YouTube account insights – YouTube influencer search tool

b) Finn influencere som elsker merkevaren din

En annen måte å finne lokale influencere på er for eksempel ved å sette opp en kampanje på Promoty. På denne måten vil databasen vår på over 2000 lokale influencere se kampanjen din i Promoty-appen – og hvis de ønsker å jobbe med merkevaren din, vil de søke på kampanjen.

På denne måten finner du influencere som virkelig ønsker å jobbe med merkevaren din. 🤍

Relaterte innlegg